Actueel

Fietsende fanfare opende Warandestraat

De Warandestraat, Schoolstraat en omliggende straten zijn feestelijk geopend op zondag 23 oktober 2016. De fietsende fanfare uit Eernegem zorgde voor muziek en sfeer tijdens de rit vanaf de Kringwinkel tot aan het KLJ-gebouw. Talrijke bewoners waren opgedaagd om mee te vieren. Anderen stonden in...   Lees meer »

Opening nieuwbouwklassen in Eke

De nieuwbouwklassen van de gemeenteschool afdeling Eke zijn feestelijk geopend op vrijdag 7 oktober 2016. Ouders, kinderen en leerkrachten werden verwelkomd in een verwarmde feesttent om naar de toespraken te luisteren. Na een rondleiding in de nieuwbouw genoot iedereen van een alcholvrij drankj...   Lees meer »

Uitvoeringsplan huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval

Op 16 september 2016 keurde de Vlaamse Regering het uitvoeringsplan “Huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval” goed. Dit uitvoeringsplan vervangt twee vorige uitvoeringsplannen, namelijk het plan 'Milieuverantwoord beheer van huishoudelijke afvalstoffen (UMBHA)' en het plan 'Gescheiden ...
Lees meer »

Ouderenforum 27/10 - Brainstormsessie

Hoe ziet het leven van ouderen eruit in 2030? Wat moet de gemeente doen om uw toekomst zo aangenaam mogelijk te maken? Aanstaande donderag 27 oktober komen we bijeen om samen met u te brainstormen over een gemeentelijk ouderenbeleid. Hoe kan het gemeentebestuur van Nazareth bijdragen aan de toek...   Lees meer »

Reveil met Milo Meskens - 1 november 2016

Op dinsdag 1 november speelt Milo Meskens een ingetogen akoestische set op de parkbegraafplaats van Nazareth in het kader van Reveil. Dit serene mini-concert is een eerbetoon aan een overleden vriend, maar eigenlijk ook aan alle graven zonder bloem. Het opzet van Reveil is om tussen 17u en 18u (...   Lees meer »

Werkzaamheden vóór het gemeentehuis en de bib

Het gemeentehuis en de bibliotheek blijven toegankelijk tijdens de werken. Ook de fietsenstalling voor de bib is bereikbaar. Wees voorzichtig en volg de signalisatie ter plaatse. Werkzaamheden Momenteel is het voetpad gedeeltelijk opengebroken, omdat de aannemer de nutsleidingen vernieuwt. Aller...   Lees meer »

Gemeenteraadszitting 10 oktober 2016

De gemeenteraad besprak op maandag 10 oktober onder meer de volgende onderwerpen: Dotatie aan de brandweerzone Centrum Budgetten van de kerkfabrieken van beide parochies Jaarrekening van het Sociaal Verhuurkantoor Aankoop parochiaal centrum. Van deze gemeenteraadszitting staat een beknopt vers...   Lees meer »

Gemeente zal parochiaal centrum kopen

De gemeenteraad heeft op 10 oktober 2016 beslist het parochiaal centrum op het Dorp aan te kopen. De vzw Parochiale Werken verkoopt het pand omdat er geen uitbater meer is. Het gebouw is 60 jaar oud en wordt samen met de parking aan 800.000 euro verkocht. Het gemeentebestuur acht het verstandig ...   Lees meer »

Bekijk alle nieuws

Snel Naar

Bibliotheek
BKO
Onderwijs
OCMW
Solliciteren
Politie Schelde Leie
Brandweer