De 5000e prik is gezet

  • 22 april 2021

De mijlpaal van het 5000e vaccin op maandag 19 april is bereikt. We grijpen dit moment aan om jullie een blik achter de schermen te geven. Deze week hebben we immers alweer 2555 prikken ingepland, wat mooi illustreert hoe het ritme van vaccineren sterk stijgt.

Onder moeilijke en wisselende omstandigheden wordt door de diverse partners keihard samengewerkt. Dat laat zich voelen in velen blijken van appreciatie vanuit het publiek dat reeds aan bod kwam.

Bedankt

Als vertegenwoordigers van hun lokale bestuur, spreken de burgemeesters van Nazareth, De Pinte en Sint-Martens-Latem via een filmpje hun dank uit voor de tomeloze inzet van personeel, medewerkers en vrijwilligers die dagelijks met een team van ongeveer 64 mensen het beste van zichzelf geven.

Een goede samenwerking

Voorzitter Eerstelijnszone (ELZ) Schelde-Leie en medisch expert dr. Johan Matthijs: “Voor de 85-plussers behaalden we 97% van de doelgroep, daarmee vergelijkbaar met het bereik bij de ziekenhuissector en de woonzorgcentra. Vaccinatiecentrum Nazareth kent dus een zeer hoge bevestigingsgraad bij mensen die uitgenodigd worden. Vanuit de Eerstelijnszone Schelde-Leie ondersteunen we de drie lokale besturen in hun streven om dit niveau aan te houden voor de komende doelgroepen”.

Ondertussen nodigen we mensen uit tussen de 70 en 65 jaar.

Vaccinatiecentrum Nazareth

Dit vaccinatiecentrum is een samenwerking tussen de Lokale besturen van De Pinte, Nazareth en Sint-Martens-Latem, en de Eerstelijnszone (ELZ) Schelde-Leie, waar alle inwoners die ouder zijn dan 18 jaar hun vaccin krijgen tegen het coronavirus.
Callcenter: 09 396 65 60, op weekdagen, 9:00-12:00 en 14:00-17:00
info@vaccinatiecentrumnazareth.be
www.vaccinatiecentrumnazareth.be