Ereschepen Luc Deschamps overleden

  • 11 maart 2019

Luc Deschamps is onverwacht overleden op zaterdag 9 maart 2019. Hij wordt erg gemist als vriend, oud-collega en ereschepen.

Rouwregister

Het lokaal bestuur heeft een rouwregister geopend. Je kan er tijdens de openingsuren een blijk van medeleven voor de familie in neerschrijven. Je vindt het rouwregister via het gemeentehuis, Dorp 1 of via de politie, Dorp 3.

Als teken van rouw hangen we hangen de vlaggen aan het gemeentehuis 24 uur lang halfstok.

De uitvaart vindt plaats op zaterdag 16 maart 2019 om 9 uur in Lochristi (Westlede). Wie dat wenst, kan online condoleren.

Luc Deschamps

Luc Deschamps was tot in 2018 schepen van milieu, energie, duurzaamheid, Noord-Zuidbeleid, inspraak en participatie, kwaliteitsbeleid en administratieve vereenvoudiging.

Eerst als sp.a-gemeenteraadslid, daarna als schepen zette hij zich in voor een sociaal, duurzaam en mooi Nazareth. Op zijn initiatief onderschreef het bestuur een ambitieus klimaatactieplan om tegen 2020 20 % minder CO2-uitstoot te hebben. Hij vroeg meermaals steun van de gemeenteraad voor gebieden die getroffen werden door natuurrampen en samen met de groendienst zorgde hij ervoor dat Nazareth in 2017 erkend werd als Bloemengemeente.