Gezond opvoeden

Waarom gaan snoepjes er bij kinderen gemakkelijker in dan groenten? Hoe kan je je kind meer doen bewegen en wat zijn goede afspraken over schermtijd? Hoe leer je kinderen omgaan met frustraties?

We willen dat onze kinderen opgroeien tot gezonde en veerkrachtige volwassenen. Maar opvoeden gaat niet vanzelf. Ouders en grootouders staan in een steeds veranderende samenleving voor heel wat uitdagingen op het vlak van opvoeding. Een gezin is een bron van geluk, maar kan ook extra stress met zich meebrengen.

Het internet staat bol van de tips om je kind gezond op te voeden, maar hoe begin je eraan?

Om ouders en kinderen te ondersteunen heeft het lokaal bestuur een scheurkalender ontwikkeld. We werken er hard aan om een gezonde en veilige omgeving te creeeren waarin kinderen voldoende kansen krijgen om te spelen, te leren en te ontdekken. We hopen dan ook dat u deze kalender actief kan gebruiken. Deze kalenders werden verspreid binnen de scholen van Eke en Nazareth, van het eerste tot en met het zesde leerjaar.

Uiteraard vinden we jouw mening rond deze kalender belangrijk. Via deze link, vind je de evaluatie van deze kalender terug.

Gezond en goedGEZINd

In 2018 en 2019 voorzien we heel wat informatie en evenementen over gezond opvoeden. Met deze campagne ondersteunen we ouders in hun opvoedingstaken, zodat hun kinderen in een gezonde omgeving opgroeien en gezonde keuzes leren maken. We motiveren ouders om zelf het goede voorbeeld te geven op het vlak van gezondheid. Zo creƫren ze goede gewoonten die hun kinderen voor de rest van hun leven meedragen.

Deze gezondheidscampagne is een samenwerking van 10 'Gezonde Gemeenten' en Logo Gezond Plus. Nazareth werkt samen met de basisscholen en andere organisaties.

logo gezonde gemeente