Gratis herbruikbare mondmaskers

  • 28 april 2020

Bevolking

Het lokaal bestuur heeft 10.000 herbruikbare mondmaskers besteld voor de bevolking van Nazareth. We hebben gekozen voor katoenen maskers met linten. Ze beantwoorden aan de kwaliteitscriteria van de Belgische overheid.

We verwachten de levering in de tweede helft van mei. Ze worden bedeeld via de brievenbussen bij alle inwoners vanaf 12 jaar.

Zorgsector

Eerder verdeelden we al medische mondmaskers bij de zorgverleners in onze gemeente: huisartsen, tandartsen, verpleegkundigen, kinesisten, vroedvrouwen en begrafenisondernemers. Een deel daarvan hebben we zelf gekocht, een ander deel was afkomstig van de fedrale en Vlaamse overheid.

Medische maskers zijn nog altijd voorbehouden voor de zorgverleners. Met de herbruikbare katoenen maskers willen we ook alle inwoners de kans geven zich te beschermen.

Wat is een neus-mondbedekking?

Je bent niet verplicht een mondmasker te kopen, te dragen of te maken. Je moet wel jouw neus en mond bedekken waar dit verplicht is. Dit kan met:

  • een stoffen mondmasker (zelfgemaakt of gekocht)
  • een sjaal of bandana (op voorwaarde dat minstens twee lagen stof het gezicht bedekken en dat de stoffen na ieder gebruik op 60 graden gewassen kunnen worden ).

Het bedekken van mond en neus is een aanvulling op de basisrichtlijnen (fysieke afstand houden en regelmatig handen wassen). Het beschermt jou niet tegen besmetting, het voorkomt alleen dat jij anderen besmet.

Meer weten?

Contact
gezondheid@nazareth.be
09 396 48 75

Copyright foto:  2020 Thomas Moore Verpleegkunde