Heraanleg kruispunt in bedrijventerrein Eke

  • 12 oktober 2017

Na de herinrichting van het bedrijventerrein Eke, enkele jaren geleden, bleek dat het kruispunt Oude Eedstraat-Begoniastraat niet goed is aangelegd. Vrachtwagens kunnen niet anders dan rijden over het fietspad. Dit is uiteraard niet veilig voor de fietsers en bovendien verzakken de klinkers van het fietspad.

Veneco zal dit kruispunt heraanleggen en het fietspad verleggen. De middenberm wordt smaller en de rijbaan breder, zodat vrachtwagens voldoende ruimte hebben en niet meer op het fietspad moeten rijden.

Planning

De werken starten op woensdag 18 oktober en zullen wellicht vier weken duren. Dit kan niet op een ander moment, aangezien de werken in de Weefstraat dit niet eerder toelieten en omdat binnenkort gewerkt wordt aan het op- en afrittencomplex in De Pinte.

Verkeersmaatregelen

Tijdens de werken zal je het industrieterrein en de Makro niet meer kunnen bereiken vanaf de rotonde op de N60. De omgekeerde beweging blijft wél mogelijk.

Het verkeer op de N60 wordt omgeleid langs de Weefstraat. Het kruispunt N60-Weefstraat wordt speciaal hiervoor opengesteld, zodat je langs die weg de Begoniastraat kan inrijden. Voorbij de Begoniastraat blijft de Weefstraat echter afgesloten voor alle verkeer richting rotonde Zwartegat.

Bedrijven in de Oude Eedstraat zijn toegankelijk via de Savaanstraat. Vanuit de Savaanstraat kan je de bedrijvenzone bereiken via de Oude Eedstraat, Heerweg en Rozenstraat.

pdf bestandsignalisatieplan.pdf (1.82 MB)

 

Contact

Voor meer informatie over de werken en de verkeersmaatregelen kan je terecht bij Veneco (Nel Van Rentergem, 09 251 22 22).