Lekkers voor bijen en vlinders

  • 6 april 2021

Hou jij van vlinders en kleurrijke bloemen in je tuin? Geef zoemende bijtjes een heerlijke, lekkere tuin.

Deze tips helpen

  • Je kan nu volop bloemen zaaien die interessant zijn voor bijen, vlinders en andere nuttige insecten. Zo vinden ze binnenkort lekker veel eten in jouw tuin.
  • Zonnebloemen zijn prachtig en zeer nuttig. Bijen halen er veel nectar uit. Eens de pitjes gevormd zijn, heb je ook vogelvoer voor op koude winterdagen. Zonnebloemen zijn enorm makkelijk te zaaien. Stop de zaadjes net onder de grond en zorg dat de grond in het begin niet uitdroogt. In geen tijd heb je een hele hoop prachtige bloemen.
  • Je kan ook kant-en-klare bloemenmengsels kopen. Een vierkante meter zorgt al voor veel bloemen en dus veel lekkers voor de insecten. Of laat het gras eens wat langer groeien. Met bloeiende madeliefjes, paardenbloemen en ander moois, fleurt je gazon helemaal op.

Plannen met je tuin?

Overweeg bij elke aanplant in je tuin een bij-vriendelijke mogelijkheid. Wil je een muurtje laten begroeien, kies dan voor een bloeiende plant zoals vuurdoorn of kamperfoelie. Ook met het planten van een boom, kan je een lekker bijenbuffet creëren.

Meer informatie om je tuin voor te bereiden
Contact: T 09 382 82 74, pdme@nazareth.be