Noodhulp voor overstromingen

  • 12 augustus 2021

Nazareth steunt de overstroomde gebieden
 

12.000 euro vrijgemaakt


Alle fracties in de gemeenteraad keurden een gemeentelijke donatie van 1 euro per inwoner goed als steun aan het Rode Kruis. Afgerond schenkt het lokaal bestuur van Nazareth 12.000 euro voor de interventies in de overstroomde gebieden in het westen van het land.

Warm Nazareth


De gemeente is bijzonder trots op de verschillende burgerinitiatieven die werden genomen om de getroffenen te helpen. Keurslager Huize Dessein maakte verschillende volledige maaltijden. Slager Stijn Dessein sprak ook andere handelaars aan om samen actie te ondernemen. Zo zorgen Passiefruit en Frelifruit voor groente en fruit, Bakkerij Denis, Patisserie Bossu en Broodhuis Vertriest voor verse broden, restaurant Nero t'Avola voor pasta en pizza, LDW drankencentrale voor drank en Spar Eke voor voeding en materialen.

De familie Dessein kon ook Breydelham, Ganda en Tomato Masters motiveren om gratis voedsel te leveren. Alle geschonken voeding en drank werd gespreid over drie dagen geleverd aan opvangcentra in Luik, Tilff, Vaux-sous-Chèvremont en Chaudfontaine. Raes Pharmaceuticals Logistics zette hiervoor een koelwagen en chauffeur tot hun beschikking.

Inwoner Geraldine Fobert riep de Nazareners op om gerief in te zamelen voor de speelpleinwerking van Rochefort. Ook Gerrit Vandercruyssen reed meermaals naar Trooz is voor het brengen van ingezamelde materialen. Paul Moisse, CRA-arts (Coördinerend en Raadgevende Arts) bracht met een bestelwagen van De Groene Vallei droge voeding en materialen ter plaatse. Hij ging daarvoor langs bij wzc de Lichtervelde, wzc Wielkine en wzc Scheldevelde. Markant Nazareth schreef € 250 over.

Er zijn mogelijk nog heel wat initiatieven van inwoners waar het bestuur niet van op de hoogte is, maar die aan de nood in de getroffen gebieden tegemoet komen. Dank aan allen die zich belangeloos inzetten.