Opvang in de BKO

 • 9 juni 2020

Beste ouder,

Wil je jouw kind deze zomer laten opvangen in de BKO? Lees dan hieronder verder.
Klik hier voor de speelpleinwerking.

Inschrijven voor de BKO

Voor de BKO kan je inschrijven vanaf woensdag 10 juni om 8:30. Doe dit met jouw gezinsaccount in Ticketgang:
www.nazareth.be/webshopjeugd

(Is het jouw eerste keer? Dan moet je je eerst registreren en wachten op een bevestiging voor je effectief kan inschrijven.)

Lees dit vooraleer je inschrijft

Inschrijving per week

Wegens de coronamaatregelen kan je helaas niet voor enkele losse dagen inschrijven. Je schrijft jouw kind in voor een hele week.

Wanneer je kind een dag of een halve dag niet komt, zullen we toch de dagvergoeding van 14,5 euro aanrekenen. Dit valt enkel weg als je kind ziek is (met doktersattest) of om een andere geldige reden (zie huishoudelijk reglement).

We zijn genoodzaakt dit zo te organiseren, omdat de groep kinderen binnen één week dezelfde moet blijven.

Geen combinaties mogelijk

Dit jaar is het helaas niet mogelijk om een halve dag opvang in de BKO te combineren met een halve dag speelpleinwerking. Door de coronamaatregelen is dit namelijk wettelijk niet toegelaten.

Ook kan jouw kind niet de ene dag naar BKO Ter Meeren en de andere dag naar BKO Ter Biesten gaan. Je kiest één locatie voor de hele zomervakantie. Op die manier kunnen wij de contactbubbels beter organiseren.

Focus op kleuters

Heb je een kind dat al naar de lagere school gaat?

Dan vragen we om het bij voorkeur in te schrijven voor de speelpleinwerking en niet voor opvang in de BKO, indien mogelijk. Op het speelplein komen ze terecht bij leeftijdsgenoten, met wie ze een fantastische tijd zullen beleven. Zie verder.

Zo blijven er meer plaatsen beschikbaar voor de kleuters, die nog niet naar het speelplein mogen. (Het speelplein is toegankelijk voor kinderen vanaf het eerste leerjaar.)

Aantal kinderen per locatie

Wij hebben twee opvanglocaties: BKO Ter Meeren en BKO Ter Biesten. Door de coronamaatregelen kunnen wij per locatie 46 kinderen tegelijk opvangen, telkens met 4 begeleiders. Binnen deze bubbel van 50 personen moeten de kinderen en de begeleiders geen afstand houden.

Speelpleinwerking

Op het speelplein organiseren we dit jaar extra aanbod. We richten twee bubbels van 50 personen in. En we bieden een hele dag activiteiten aan.

Ook voor het speelplein moet je vooraf inschrijven. meer informatie vind je hier:
www.nazareth.be/corona/speelplein.

Veiligheidsmaatregelen

We blijven veel aandacht besteden aan de verscherpte hygiënemaatregelen.

 • De bel wordt ontsmet na elk gebruik.  Ook het speelgoed en de infrastructuur reinigen en ontsmetten we regelmatig.
 • De begeleiders en de kinderen wassen regelmatig hun handen.
 • We lassen regelmatig een pauze in, om vermoeidheid te vermijden.
 • We spelen zoveel mogelijk buiten.
 • De begeleiders dragen een mondmasker tijdens de breng- en afhaalmomenten, wanneer ze dus in contact komen met de ouders.

Wat verwachten we van jou, als ouder?

 • Kom alleen wanneer je je kind brengt of afhaalt.
 • Draag een mondmasker om de begeleiders en de andere ouders te beschermen tegen het coronavirus. Zo houden we het samen veilig voor iedereen.
 • Kom tot aan de voordeur en ga niet naar binnen. Een begeleider komt je kindje afhalen of brengen.
 • Blijf niet staan bij het gebouw, zodat andere ouders ruimte hebben om naar de voordeur te komen.
 • Breng bij zonnig weer de nodige zonnebescherming mee, zoals zonnecrème en petje, eventueel een T-shirt met lange mouwen.

Maaltijden en tussendoortjes

 • Bij inschrijving kan je een warme maaltijd reserveren. Ofwel geef je jouw kind zelf een lunchpakket mee.
 • Geef een gezond tussendoortje mee voor de pauze in de voormiddag.
 • Wij zorgen voor een gezond vieruurtje na de middag en de kinderen mogen de hele dag water drinken. Dit wordt gratis aangeboden.

Tot slot

We begrijpen dat dit voor veel mensen geen gemakkelijke periode is. Ook de zomervakantie zal er niet uitzien zoals we het gewoon zijn.

Met ons team zijn we vast van plan er een toffe periode van te maken. Het wordt een verrassende, fijne, avontuurlijke en speelse zomer in onze opvang.

We danken je uitdrukkelijk voor je begrip en voor het stipt opvolgen van de maatregelen. Als je nog vragen hebt, mag je altijd contact opnemen via bko@nazareth.be.