De Prijkels verwelkomt 13 CO2-neutrale bedrijven

  • 2 september 2019

Op donderdag 29 augustus stelde Veneco de 13 bedrijven voor die een perceel kopen in het bedrijventerrein De Prijkels, met name in de zones 'De Lob' en 'Zuidwest'.

Het gaat om Beddeleem, BOONS FIS, BX Trade, Cartonnages Roland, Creaplan, Wegmarkeringen De Groote, Dematra, Fixatti (Dakota), Rabotvins, Garden Consulting (Jati & Kebon), Huurland, New Glass Technology (NGT) en tot slot Sadel (SE Industries). Eind 2018 kochten al 3 bedrijven een perceel: bedrijf Renson, groep Monument en Spraying Systems. 

Gezonde mix

De vraag naar gronden voor bedrijvigheid in Oost-Vlaanderen is erg groot. Daarom is de uitbreiding van 'De Prijkels' erg welkom. 

De uitbreiding is in totaliteit 96 ha, waarvan 55 ha netto ingevuld is als bedrijfskavels. Bij de invulling wordt rekening gehouden met een gezonde mix tussen lokaal verankerde bedrijven en nieuwe bedrijven die spelen op regionaal niveau. 

Fietsinfrastructuur en bos

De overige 41 ha is ingericht met infrastructuur, fietsinfrastructuur en groenvoorzieningen met het oog op een duurzame ontwikkeling, onder meer 9,14 ha nieuw bos met inheemse struik- en boomsoorten.

Er is 10 kilometer nieuw fietspad aangelegd, opdat zowel de werknemers als de recreatieve fietsers zich veilig kunnen verplaatsen. Het fietspad is afgeschermd van de rijweg en er is een conflictvrije oversteek voorzien.

Lees het volledige persbericht op de website van Veneco.