Schrijf mee tegen onrecht

  • 30 oktober 2018

Nazareth doet mee aan de Schrijfmarathon van Amnesty International. Want brieven  veranderen mensenlevens en helpen onrecht de wereld uit.

Schrijf je mee?

Laat je stem horen en schrijf een brief ... of schrijf er tien. Deelnemen kan de hele maand december, thuis of aan een van onze Amnesty-tafels in de bibliotheek en in de Oxfam Wereldwinkel / Kringwinkel.

Verdedig de mensenrechtenverdedigers

Net als vorig jaar focust de Schrijfmarathon 2018 op activisten die vreedzaam strijden om de mensenrechten van anderen te verdedigen, met gevaar voor hun eigen leven. Steeds vaker worden zij zelf het slachtoffer van schendingen en onrecht.

Negen moedige vrouwen uit Zuid-Afrika, India, Vietnam, Brazilië, Venezuela, Kirgizië, Oekraïne, Iran en Marokko staan centraal in deze editie van de marathon.

Amnesty International voert het hele jaar actie voor mannen, vrouwen en kinderen wiens mensenrechten worden geschonden. Talloze vrijwilligers schrijven brieven naar de verantwoordelijke overheden, lanceren petities, organiseren twitteracties en sturen solidariteitskaartjes naar de slachtoffers. In december wordt iedereen opgeroepen om mee te schrijven.

 

 

 

Meer info vind je op www.schrijfmarathon.be.