Stickers om afval vroeger buiten te zetten

Beschrijving

Heb jij hulp nodig van anderen om je afvalzakken buiten te plaatsen? En kunnen deze personen dit niet op maandagavond doen?

Dan kan je stickers aanvragen waarmee jouw afval vroeger buiten mag staan.

Met sticker

Per kwartaal (= 3 maanden) kan je 25 stickers krijgen om op je afvalzak te kleven. met deze sticker mag de afvalzak buiten staan vanaf maandagochtend om 8:00.

Zonder sticker

Zet je vuilniszakken ten vroegste buiten op maandag om 17:00 en ten laatste om op dinsdag om 6:30. Dat is de normale regeling voor alle inwoners van onze politiezone. Zie GAS-reglement artikel 41.

Doelgroep

Inwoners van Nazareth die zorgbehoevend zijn: personen met een handicap, ouderen met een zorgnood, personen met hulp van derden onder de vorm van gezinszorg en aanvullende thuiszorg.

Voorwaarden

  • Een erkenning van de FOD Sociale Zekerheid van een vermindering van zelfredzaamheid met ten minste 12 punten.
  • Ofwel een toelating tot persoonlijk persoonsvolgend budget van de VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap).
  • Ofwel een attest dat je geniet van gezinsassistentie (een beroep doen op hulp van derden onder de vorm van gezinszorg en aanvullende thuiszorg) - attest jaarlijks in te dienen

Procedure

  1. Vul het aanvraagformulier volledig in. Ga hiermee naar het Sociaal Huis en haal je stickers op. Of stuur iemand langs met het formulier.
  2. Kleef een sticker zichtbaar op jouw afvalzak. Let op: enkel zakken met een sticker mogen vroeger buiten staan.

Bedrag

Gratis

Huisvuilzak met sticker
Openingsuren en contact

Sociaal huis

Zwanestraat 30
9810 Nazareth
Belgiƫ
Tel. 09 396 50 50
Nu gesloten