Terrassen in een nieuw kleedje

  • 6 juni 2019

Gisteren, woensdag 5 juni huldigde het college van burgemeester en schepenen de vernieuwde terraszone op het Dorp in Nazareth.

De gemeenteraad keurde op 5 februari 2018 het terrassenreglement goed. Dit reglement regelt de inname van het openbaar domein door permanente terrassen en geldt ook voor terrassen palend en zichtbaar vanop het openbaar domein. Hierbij streeft de gemeenteraad naar harmonie en uniformiteit, door gebruikte materialen en kleuren. Er wordt voorzien in uniforme glazen windschermen en parasols met regengoten.

De gemeente verhuurt de materialen en voorziet in een subsidie voor de zaken die hierop intekenden. Bestaande terrassen hebben tijd tot 1 januari 2021 om zich aan te passen.

Twee horecazaken op het Dorp hebben een huurovereenkomst aangegaan, zijnde Dorp 29 (zowel naam als adres) en eetcafé Oostwest (Dorp 31). Zij openen hun nieuw terras tegen het kermisweekend (Pinksteren).

Beide horecazaken zullen hun terras afbakenen met windschermen in doorzichtig glas, als dan niet voorzien van de naam van de zaak (transparante stickers). Er werd gekozen voor antracietgrijze parasols.

De parasols zijn voorzien van een regengoot. Bij regenweer kunnen deze parasols beschutting bieden en kan het terras benut blijven.

Dit bespaart horecazaken het huren van een tent bij evenementen.

Terras Dorp