Vrije inloop vaccinatiecentrum Nazareth

  • 26 juli 2021

Op maandag 26 juli is er vrije inloop in het vaccinatiecentrum Nazareth. Iedereen die een eerste prik wil, kan langskomen tussen 14u en 17u of tussen 19u en 21u30. Het is mogelijk dat we later deze week of volgende week extra momenten met vrije inloop organiseren.

Wil je niet aanschuiven?

Je kan jouw vaccin reserveren en een afspraak maken door te bellen naar het callcenter op het nummer 09 396 65 60. Er zijn wel veel mensen aan het bellen, waardoor je wat geduld nodig hebt.

Ook via Qvax

Wie op de Qvax-lijst staat, kreeg al een oproep of mag die nog verwachten. We merken echter dat heel wat mensen niet reageren op deze oproep, waardoor er nog steeds vaccins beschikbaar zijn. Sta je op Qvax? Dan hoef je de oproep niet af te wachten. Je kan langskomen of bellen om een afspraak te maken.

Waarom vrije inloop?

De lokale besturen van Sint-Martens-Latem, De Pinte en Nazareth willen dat de scholen in september zo normaal mogelijk kunnen opengaan.

Daarom geven we zoveel mogelijk jongeren de kans om nog in juli hun eerste prik te halen. Want de werking van het vaccin is pas optimaal vanaf twee weken na de tweede prik.

Waarom zouden kinderen vanaf 12 jaar zich laten vaccineren?

Kinderen hebben maar een kleine kans om ernstig ziek te worden door het coronavirus. De bescherming tegen ziekte is daardoor niet de belangrijkste reden om zich te laten vaccineren.

Kinderen en jongeren die zich laten vaccineren, beschermen vooral de maatschappij, met name hun leeftijdsgenoten met een onderliggende aandoening en de volwassenen in hun omgeving.

Hoe zit dat?

Eens je gevaccineerd bent, heb je veel minder kans dat je besmet wordt en het virus doorgeeft. Die kans is niet nul, maar die wordt wel bijna nul wanneer de meeste mensen gevaccineerd zijn. Iedereen draagt zo zijn steentje bij aan een veilige samenleving.