Waarom laten we ons vaccineren?

  • 20 augustus 2021

In Nazareth is er een grote vaccinatiebereidheid. Maar liefst 80% van alle inwoners is intussen volledig gevaccineerd en meer dan 95% van de 12-plussers kreeg een eerste prik (gegevens van 20 augustus 2021).

Hoe zinvol is het om ons te laten vaccineren?

Kan je nog ziek worden na vaccinatie?

De vaccins werken bij de meeste mensen uitstekend, waardoor de kans klein is dat je ernstig ziek wordt.

Maar een vaccin beschermt je niet 100% tegen een ziekenhuisopname. Gevaccineerden die toch ernstig ziek worden, hebben meestal een onderliggende aandoening of een verminderd immuunsysteem. (Gegevens van 20 augustus)

Ben je nog besmettelijk na vaccinatie?

Eens je gevaccineerd bent, heb je minder kans dat je het coronavirus doorgeeft. Hoe meer mensen gevaccineerd zijn, hoe kleiner de kans dat het virus zich verspreidt. Zo draagt iedereen zijn steentje bij aan een veilige samenleving. Want hopelijk bereiken we op deze manier voldoende groepsimmuniteit.

Waarom zouden kinderen zich laten vaccineren?

Iedereen die minstens 12 jaar is op 31 augustus 2021, kreeg een uitnodiging voor een coronavaccinatie.

Kinderen hebben maar een kleine kans om ernstig ziek te worden door het coronavirus. De bescherming tegen ziekte is daardoor niet de belangrijkste reden om zich te laten vaccineren.

Kinderen en jongeren die zich laten vaccineren, beschermen vooral de maatschappij, met name de kwetsbare leeftijdsgenoten en volwassenen in hun omgeving.

Is het vaccin veilig?

Ja. Gevaccineerd worden is veel veiliger dan besmet worden door het coronavirus. Meer informatie vind je op deze federale website: www.fagg.be/nl/MENSELIJK_gebruik/geneesmiddelen/geneesmiddelen/covid_19/vaccins