Wat deed Nazareth voor zijn inwoners in 2020?

  • 30 juni 2021

Ondanks de coronacrisis heeft het lokaal bestuur van Nazareth goed gewerkt in 2020. Heel wat actieplannen zijn uitgevoerd of opgestart. En de financiële situatie is nog altijd heel gezond. Dit is welgekomen ruimte om nieuwe projecten te financieren.

In 2020 heeft Nazareth bijna 6 miljoen euro geïnvesteerd.

Een deel van dit geld ging naar wegenwerken met veiliger fietspaden, extra fietsstallingen, verlichting van het spoorwegfietspad en de aankoop van groene zones. Want Nazareth streeft naar een verkeersveilige en groene omgeving, met veel mogelijkheden om te wandelen en te fietsen.
Door de coronacrisis geraakten enkele projecten in een stroomversnelling, zoals de digitalisering van de organisatie en de dienstverlening op afspraak.  

En wat meer is: sinds 28 juni kunnen de inwoners dit helemaal zelf ontdekken op onze nieuwe website https://nazareth.begrotingsapp.be.
We zijn de eerste gemeente in Vlaanderen die alle plannen, budgetten en verslagen op zo’n volledige manier online beschikbaar maakt voor het brede publiek. Zo is Nazareth alweer pionier met dit project van digitalisering en transparantie.