Werken in de Oudenaardseheerweg

  • 19 juni 2020

Farys herstelt de riolering in de Oudenaardseheerweg vanaf de Groenstraat tot aan huisnummer 112. De werken zijn gepland van 22 juni tot 10 juli 2020.

Welke werken?

De bestaande riolering die onder de centrale as doorloopt is verzakt. Dit is onder meer te zien aan de putdeksels die lager liggen dan de rijweg en voor hinder zorgen bij het overrijden ervan.

Er wordt een nieuwe kunstofbuis getrokken in de bestaande riolering. Alle bestaande aansluitingen worden daarna overgekoppeld op de nieuwe buis.

Eerst wordt ter hoogte van elke aansluiting een put gemaakt van 1,5 op 1,5 meter. Dat maakt het mogelijk om de aansluiting snel te maken, kort nadat de buis is ingetrokken en vóór ze volledig hard is.

Het gaat om 13 putten: 12 in de Oudenaardseheerweg, 1 in het fietspad van de Roombaardstraat.

Er wordt een grotere put (1,5 op 4 meter) gemaakt voor de woning op Oudenaardseheerweg 112. Vanaf daar wordt de buis (280 meter lengte) ingetrokken.

Minder hinder

De aannemer werkt ook op zaterdag om de hinder zo kort mogelijk te houden. Normaal zullen de werken drie weken duren.

Maatregelen voor het verkeer

Tussen de Groenstraat en de Roombaardstraat wordt het rijvak aan de kant van de O’kay volledig afgesloten. Dit is het geval voor de volledige duur van de werken.

  • Kom je vanuit het noorden, dan kan je gewoon doorrijden. Kom je vanuit het zuiden, dan volg je de omleiding via de Roombaardstraat – Drapstraat – Dorp – ’s Gravenstraat – Steinstraat – Groenstraat.
  • De O’kay kan je bereiken via de Muitstraat: de paaltjes op het einde van de Muitstraat worden tijdelijk weggenomen, zodat je de winkel vlot kan bereiken.

Het deel Oudenaardseheerweg ten zuiden van de Roombaardstraat zal gedurende 3 volle dagen volledig afgesloten zijn in de tweede week van de werkzaamheden.

  • Het deel tussen de Roombaardstraat en de Lijsterstraat wordt 3 dagen afgesloten.
  • Via de Groendreef rijd je naar de Drapstraat en zo kan je de omleiding (hierboven) verder volgen.

Rotonde in Eke

Deze werken hebben ook gevolgen voor de omleiding bij de rotonde in Eke. Daar is momenteel een omleiding voor de bouw van een appartementsgebouw. Kom je van Nazareth en wil je de N60 bereiken, dan volg je in deze periode de omleiding via de Bosstraat in plaats van de Oudenaardseheerweg.

Contact: openbarewerken@nazareth.be