Zorgband Leie en Schelde gaat voor professionele ouderenzorg

  • 18 juli 2019

De OCMW-besturen van Nazareth, Merelbeke, Laarne en Destelbergen en het APB Provinciaal Zorgcentrum Lemberge zijn officieel toegetreden tot de Zorgband Leie en Schelde.

De Zorgband is een weloverwogen keuze om de zorgtaken niet aan privéfirma’s uit te besteden. Dankzij de Zorgband kunnen 3000 ouderen ook in de toekomst rekenen op kwaliteitsvolle, nabije en betaalbare zorg in de regio.

“Door efficiënter samen te werken, stellen we de zorg voor onze inwoners veilig. De overkoepelende kosten van de werking kunnen we fors verlagen en zo zullen we onze middelen echt op zorg inzetten”, vertelt Egbert Lachaert, voorzitter van de Zorgband Leie en Schelde.

De Zorgband zal instaan voor de dienstverlening in 5 woonzorgcentra, 2 centra voor kortverblijf, 3 dagverzorgingscentra en 106 serviceflats/seniorenwoningen, verspreid over de regio ten zuiden en oosten van Gent.

Daarnaast biedt de zorgvereniging een breed pakket aan thuiszorgdiensten aan, zoals poetsdiensten, maaltijdbedeling aan huis en gezinszorg. Ook de lokale dienstencentra komen hierbij. Die stimuleren vooral de buurtwerking en de sociale cohesie.